Jultankar på jobb

Jag är nog inte menad att vara bloggare... Jag har ju inte skrivit på sisådär 1-2 månader. Ups! Men nu, när jag är på jobb, systemen har lagt ner så jag inte kan jobba, jag har kollat mejl, lyssnat på musik, varit runt på facebook och kollat andras bloggar känns det ju kul att ha nåt att göra. För att vara ärlig är jag inte jätteledsen över att inte kunna jobba... Första dagen efter julledigheten är man inte särskilt motiverad, särskilt inte när familjen och vännerna är lediga. Dumma er! Jag skulle gärna ligga med en bra bok under granen hemma. Eller närmare bestämt i soffan VID granen. Under trädet lär det vara mörkt och barrigt, även om det säkert luktar gott. Och kanske hittar jag ett kvarglömt paket.

Rent allmänt är jag ett stort fan av julgranar. Oh Tannenbaum, Oh Tannenbaum, wie grün sind deine Blätter! (Är något tvivlande när det gäller texten... En gran har ju inte blad, men i mitt huvud låter det som om det är det Pavarotti sjunger.) Vår familj har ju alltid en megagran, överlssad med kulor och glitter. Årets variant är ovanligt grenrik och lyckad; där fanns gott om plats för alla dekorationer! Och den behövde inte kapas så mycket för att komma in i huset. Förra året blev vi lite övermodiga i skogen och missbedömde storleken på granen (eller vår takhöjd, vet inte riktigt). Efter att vi fått hjälp av ca fyra gubbar för att TVINGA granen igenom nätmaskinen, fått in både den och oss i bilen och kommit hem insåg vi att den var runt en meter för hög... Problem! Vi (eller snarare pappa) fick såga och såga och tillslut gick den in. Då var dock granformen avklippt, så den var något fyrkantig... Men årets gran är alltså toppen!

Utöver julgranar är nog julsånger det bästa med julen! I alla fall tycker jag det! Jag kan inte räkna upp alla jag gillar, det hade tagit fööör lång tid, men några är värda att nämnas:

"Misteltoe and Wine"- Cliff Richard
En underbar men ganska ovanlig julsång som i mitt tycke verkligen fångar julens själ! Synd att den spelas så sällan. Den finns bara med på en av de många julskivor vi har hemma.

"Oh Holy Night"
Den är så fantastisk vacker och stämningsfull! Jag var på julottan i Bunkeflo kyrka i år och där var en solist som sjöng den så vackert att man önskade att han aldrig skulle sluta! Jag föredrar dock den engelska texten... "Fall on your knees, and hear the angel voices" låter ju bättre än "Folk, fall nu neder och hälsa glatt din frihet"

"Do they know it's X-mas" (eller vad den nu heter...)
Underbar melodi, men också en vettig text om att vara tacksam över hur bra man har det, minnas de som inte har haft sån tur och kanske rent av försöka hjälpa till!

De tre är nog mina favoritjulsånger även om "Blue X-mas" med Elvis såklart också är nödvändig för julstämningen. Jag kommer garanterat att knarka julsånger ända in i januari. Eller kanske rent av leva enligt "julen vara än till påska"! (Och detta textsnitt har ingen estetisk funktion... Jag vet inte hur jag ska bli av med det!)


RSS 2.0